سامانیان

سامانیان

سامانیان

Blog Article

 پس از برداشت بودجه موردنیازِ ارتش، دیوان‌سالاری و سایر بخش‌های دولت، باقی مانده مالیات‌ها به خزانه شاهنشاهی روانه می‌شد.

پیش از پایه‌گذاری حکومت سامانیان، شخصی به نام احمدبن‌اسد حاکمیت سمرقند و فرغانه را عهده‌دار بود و قسمت‌هایی از خراسان و خوارزم را در تسلط خود داشت.

۰۵۱۴۲۲۵۰۰۰۰ نام آژانس: نخستین سیر نیشابور مدیر عامل: شهر: نیشابور شماره تماس:

شاهان هخامنشی از جمله کوروش بزرگ، تسامح مذهبی داشتند و مردم را در انتخاب دین و خدای خود آزاد می‌گذاشتند. رفتار دوستانه کوروش با مردم دولت‌های دیگر و احترام او به آیین‌های متفاوت در استوانه کوروش قابل‌مشاهده است.

رودکی در دربار نصربن‌احمدبن‌اسماعیل محترم بوده است. قصیده‌ی معروف «بوی جوی مولیان آید همی» از سروده‌های این شاعر برای تشویق نصر‌بن‌احمد به بازگشت به بخاراست که نشان‌دهنده‌ی جایگاه ویژه‌ی او نزد امیر سامانی است.

یکی از پادشاهان قدرتمند سامانی اسماعیل یکم بود. او با شکست صفاریان و فتح ترکستان و تمام قسمت‌های فرارود و بخش عمده‌ای از سرزمین ایران، موفق به تبدیل حکومت سامانی به امپراتوری بزرگی شد.

آن‌ها هدایای کمابیش باارزشی برای خلیفه‌های بغداد می‌فرستادند. خلیفه‌ی جدید نیز حاکمیت امیران را با اهدای خلعت (لباس) و دستور انتصاب کتبی تأیید و تمدید می‌کرد.

داریوش سوم معروف به کدمان، همان کسی است که در دوره او سلسله هخامنشی به پایان رسید. در مرجع دوره او، اسکندر مقدونی به تخت سلطنت مقدونیه تکیه زد.

نصربن‌احمد که سمرقند را مرکز حکومت خود قرار داده بود، در زمان فروپاشی طاهریان به دست یعقوب لیث صفاری، به حکومت رسید. او زیر سلطه‌ی خلفای عباسی حکومت می‌کرد.

اگر علاقه‌ مند به طبیعت زیبا و تجربه زندگی محلی هستید و می‌ خواهید به دیدن مشهورترین بناهای تاریخی و معماری دنیا مانند تخت جمشید، شوش و میدان نقش جهان بروید، یا هدف شما از سفرتان زیارت بارگاه امام رضا علیه السلام و سایر مکان مقدس می‌ باشد و یا شاید به دنبال خرید اصیل‌ ترین صنایع دستی جهان مانند فرش، خاتم کاری، منبت های زیبا هستید، بهترین فرصت برای شما فراهم است.

دادگاه‌های سکولار درخصوص احکام دادگاه‌های معابد نیز صلاحیت تجدیدنظر داشتند.

کوروش بزرگ، سلسله هخامنشی را بنیاد نهاد، داریوش آن را به اوج قدرت رساند و در دوره خشایارشاه با جنگ‌های ایران و یونان، به‌سمت ضعف حرکت کرد.

در همین دوره، یعقوب لیث صفاری، در سیستان با طاهریان در حال نبرد بود. او با شکست طاهریان و نابودکردن حکومتشان، سرزمین‌های خاوری را از نفوذ خلفای عباسی آزاد کرد و زمینه‌های استقلال حاکمان سامانی را فراهم آورد. این ایمنی و آسودگی باعث شد که سرزمین‌های فرارود که از دوره‌ی طاهریان یا حتی پیش از آن تحت سلطه‌ی سامانیان بود، به فرماندهی پادشاهان این سلسله به مرکزی قدرتمند تبدیل شود.

در طول دوره‌ی حکومت سامانیان، خراسان و فرارود از مداخله‌ی مستقیم کارگزاران خلیفه در امان بود.

Report this page